GuidePedia

0

Έδρα: Σορωνή   ΡΟΔΟΣ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
τηλ/τηλεομ: 22410.41170
Βαρβάρα Σταυριά (Πρόεδρος) 22410.42085
Είδος Φορέα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ

Ιστοσελίδα:

Πληροφορίες: Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη και τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό αριθμό πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο αλλά και συμμετοχές σε εκδηλώσεις τόσο στη πόλη της Ρόδου όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναβίωση εθίμων του χωριού, διοργάνωση μουσικοχορευτικών βραδιών καθώς και αφιερώματα με λόγο και μουσική.

Η μετονομασία του συλλόγου (από Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής σε Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι») έγινε με βάση την λέξη αμπερνός (μεγάλο δέντρο βαλανιδιάς) και αμπερνάλλι (μικρό δέντρο βαλανιδιάς), λέξεις που χρησιμοποιούνταν στη Σορωνή. (σάρων ή σόρων σημαίνει βαλανιδιά, σαρώνις ή σορώνις σημαίνει παλαιά ή μικρή βαλανιδιά).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top