GuidePedia

0
«Ο ΑΙΘΩΝΑΣ»
Έδρα: Αρχάγγελος Ρόδου   ΡΟΔΟΣ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Πληροφ: Δήμος Αρχαγγέλου, Πλατεία Ελευθερίας, Αρχάγγελος, 85102, Ρόδος
τηλ. 22440.29140, τηλεομ: 23055
Είδος Φορέα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ

Πληροφορίες:Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου ¨Ο ΑΙΘΩΝΑΣ¨ ιδρύθηκε το 1978 και από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του παρουσίασε αξιοσημείωτη δραστηριότητα σε πάρα πολλούς τομείς.
Απαριθμώντας τις Activities του συλλόγου σας αναφέρουμε τις εξής:

* Πραγματοποίηση από το 1986 και μέχρι σήμερα Πολιτιστικού Επταημέρου στο οποίο γίνονται καλλιτεχνικές events (μουσικές - θεατρικές), διαλέξεις και Speechs για διάφορα θέματα με τη συμπαράσταση του δήμου και άλλων φορέων.

* Edition περιοδικού και ενημερωτικών εντύπων από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. Στην περιοδική Edition του έχει γίνει προσπάθεια από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να καταγραφούν τα Customs & Traditions του τόπου, οι παραδόσεις και τα όποια άλλα στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και Historyς του τόπου μας.
* Publications βιβλίων με την χρηματοδότηση του συλλόγου στα οποία εκτίθενται τα ιστορικά Monuments της περιοχής και γίνεται λεπτομερής καταγραφή και αποτύπωση τους.
* Χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, στα οποία διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου συμμετέχουν σε διάφορες πολιτιστικές events που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο στα όρια του δήμου μας όσο και σε δήμους του νησιού μας.
* Τμήματα χορωδίας που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική και το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Το τμήμα χορωδίας παραδοσιακής μουσικής έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα συμμετέχοντας σε διάφορες πολιτιστικές events αλλά και σε σημαντικές events με ευρύτερο ενδιαφέρον (τοπικές γιορτές για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, εθνικές εορτές κ.τ.λ.).
* Θεατρικό τμήμα. Το θεατρικό τμήμα του συλλόγου μας έχει να επιδείξει αρκετά μεγάλο και σημαντικό έργο. Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος μας έχει ανεβάσει τέσσερα θεατρικά έργα:
* ¨Καινούργια Ζωή¨ του Δ. Μπόγρη με καλλιτεχνική ευθύνη του Παναγιώτη Τσακίρη το Σεπτέμβριο του 1984.
* ¨Η Αυλή των Θαυμάτων¨ του Ι. Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Τσακίρη και σκηνικά -κοστούμια Αντώνη Τσακίρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο συμμετείχε στο 7Ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα το Μάρτιο του 1991 και απέσπασε το 1Ο βραβείο καλύτερης παράστασης και το 2Ο βραβείο για τα σκηνικά - κοστούμια.
* ¨Οι Κουραμπιέδες¨ του Γιώργη Χασάπογλου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Τσακίρη σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Τσακίρη.
* ¨Ο Αντρειωμένος¨ των Χωλγουόρθυ Χώλ & Ρόμπερτ Μίντλμας σε μετάφραση του Μήτσου Λυγίζου. Την σκηνοθεσία, σκηνικά - κοστούμια επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Τσακίρης και τη μουσική επιμέλεια ο Διαμαντής Διαμαντής.

Όλες οι θεατρικά έργα έχει ανεβάσει ο Σύλλογος μας έχουν παιχθεί τόσο στα όρια του δήμου μας όσο και σε κοινότητες του νησιού της Ρόδου συμβάλλοντας έτσι με τις μικρές μας δυνάμεις στην προώθηση της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας στον τόπο μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top