GuidePedia

0

Έδρα: Μεσολόγγι   Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΣΤΕΡΕΑ
Διεύθυνση: Ελευθέρων Πολιορκημένων 8, 30200, Μεσολόγγι, τηλ. 26310.24015
Είδος Φορέα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
 
Ιστοσελίδα

  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΣΚΟΠΟΙ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αλεξάνδρα Γυφτογιάννη – Μπακή

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φρίντα Πρεβεζάνου
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ : Παναγιώτα Σαραγκανίδα - Καλημέρη
ΤΑΜΙΑΣ : Μαρία Μπάρλα
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : Βίκυ Κώτση
ΣΚΟΠΟΙ :
1)Η πλήρης οικονομική, πολιτιστική, νομική και κοινωνική ισοτιμία της γυναίκας.
2)Η προβολή, υποστήριξη και κατοχύρωση των διεκδικήσεων της εργαζόμενης γυναίκας.
3)Η αύξηση της συμμετοχής στην δραστηριότητα των φορέων και ή ανάδειξη της στη διοίκηση αυτών
4)Η αναγνώριση της μητρότητας ως κοινωνικού λειτουργήματος και η θέσπιση από την πολιτεία κοινωνικών μέτρων για την προστασία της.
5) Η αποτελεσματική προστασία του παιδιού, για την πλήρη ανάπτυξη  των σωματικών και πνευματικών του δυνάμεων, μέσα από τον αθλητισμό και την κινητοποίηση για την  καταστολή των ναρκωτικών και του αλκοολισμού.
6) Η πνευματική και πολιτιστική εξύψωση της γυναίκας.
  Η θετική βοήθεια και η διεκδίκηση της  λύσεως κάθε  κοινωνικού πολιτιστικού και  οικονομικού προβλήματος της επαρχίας Μεσολογγίου και της πολιτείας, που αφορά την βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού, της οικογένειας και όλων των πολιτών.
8) Η συμμετοχή του Συλλόγου στην δραστηριότητα των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας.
9) Η   οργάνωση διαλέξεων, συζητήσεων γενικών και ειδικών συσκέψεων
10) Η συνεργασία με άλλα σωματεία παρεμφερείς οργανώσεις και Συλλόγους.
11) Η συνεργασία με τους πνευματικούς ανθρώπους της επαρχίας  και της χώρας.
12) Η ανάπτυξη οιασδήποτε δραστηριότητας για την προαγωγή των  σκοπών του Συλλόγου. Με την συνεργασία και με άλλα σωματεία ελληνικά και ξένα τα οποία εργάζονται για τους ίδιους σκοπούς κ,λ,π,
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1)  Συμμετοχή του Συλλόγου στα δρώμενα της πόλης όπως Γιορτές εξόδου, εθνικές επετείους, πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα πλαίσια γιορτών καλοκαιριού με  το χορευτικό του Συλλόγου και βράβευση με τιμητική πλακέτα. 2) Παραστάσεις σε Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια για θέματα συμπολιτών μας. 3) Εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τιμήν των ηρώων των «ΙΜΙΑ».Τοποθέτηση ρολογιού στην είσοδο της πόλης από την  πύλη αποκλειστικά με έξοδα του Συλλόγου, δενδροφυτεύσεις, καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, που αφορούν την ανάπτυξη και την προβολή της πόλης.
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1) Οικονομική ενίσχυση απόρων συμπολιτών μας, καθώς και Κούρδων προσφύγων, συνεργασία με τη UNISEF στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων. 2) Επισκέψεις σε Νοσοκομεία και Γηροκομεία της περιοχής μας. 3) Ενίσχυση και βράβευση πολύτεκνης μητέρας και θετής με παράδοση βιβλιαρίων συμβολικού χρηματικού ποσού.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1) Διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών και ομιλητριών, επιστημόνων  διαφόρων ειδικοτήτων με αντικείμενο θρησκευτικού, πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. 2) Κατ’ έτος πραγματοποιείται μια θεία λειτουργία σε Ι.Ν. της πόλης μας με αρτοκλασία. 3) Εκδηλώσεις  αφιερωμένες α)Στον Ελληνικό Στρατό τιμώντας τον  Διοικητή  του 2/39 Σ.Π. Μεσολογγίου β) στη σπουδάζουσα νεολαία των ΤΕΙ Μεσολογγίου τιμώντας τον Πρόεδρο με την συνεργασία της «ΜΟΤΙ V Ο και με παράλληλη επίδειξη  χειμερινής και θερινής Μόδας. 4) Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ημερίδα από κοινό επτά  συλλόγων της πόλης μας για την προώθηση της μεγαλόπνοης ιδέας της Αερολέσχης Μεσολογγίου για την δημιουργία πολεμικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.
  5) Συμπαράσταση με συμβολική οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας σε ραδιοέρανο για την δημιουργία «Κέντρου Λόγου και Τέχνης ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στο Σίδνεϋ Αυστραλίας. 6) Ανταπόκριση σε προσκλήσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων για την προώθηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών.
7) Εκδηλώσεις  επ’ ευκαιρία εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. 8) Εκδηλώσεις για την ημέρα της Γυναίκας η οποία καθιερώθηκε από το 1999 σαν ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 9) Εκδηλώσεις για την ημέρα της Μητέρας. 10) Δημιουργία χορευτικών  τμημάτων συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός πόλεως και Νομού. 11) Δημιουργία τμήματος ζωγραφικής και συμμετοχή τους σε εικαστικό σεμινάριο.
  12) Εκδηλώσεις με έκθεση κοσμημάτων «ΜΠΟΝΗ» προβολή διαφανειών. 12) Αποστολή επιμορφωτών στα ΝΕΛΕ. 14) Αποστολή φακέλου στη Νομαρχία με σχεδιαγράμματα και προϋπολογισμούς για την επισκευή της Αγίας Τριάδος . 15) Με πρωτοβουλία του Συλλόγου και ερχόμενοι σε επαφή με εκκλησιαστικούς και εκπαιδευτικούς  παράγοντες και γονείς προσπαθήσαμε να πραγματοποιηθεί  ένα όνειρο «Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ» .
  16) Ο Σύλλογος μετά από πολλές  προσπάθειες κατάφερε να αποκτήσει (15) στολές αυθεντικής εποχής Αμαλίας, δωρεά του τέως Υπουργού Τουρισμού και συμπατριώτη μας Διονυσίου Λιβανού καθώς και δύο πίνακες ζωγραφικής αξιόλογους του Σόρογκα και του Σχοινά, δωρεά των ιδρυτών της Πινακοθήκης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, τους οποίους τίμησε ο Σύλλογος με αναμνηστική πλακέτα κατά τα εγκαίνια της Πινακοθήκης.
17) Εξέδωσε ημερολόγιο τοίχου με έργα Μεσολογγιτισσών  Ζωγράφων. 18) Πάμπολλες συνεστιάσεις για σύσφιξη των σχέσεων των μελών του Συλλόγου. 19) Πολλές εκδρομές Μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κ.λ.π.
        Το γεφύρι της Άρτας στέριωσε, λέει ο θρύλος, χάρη στη θυσία μιας γυναίκας, που χτίστηκε η ίδια στα θεμέλιά του. Αλλά και η αυτοθυσία κάποιων άλλων γυναικών στηρίζει “θεμέλια οίκων”, στεριώνει γέφυρες επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
            “ Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα και κάτω από κάθε λαμπρή οικογένεια στέκει η αυταπάρνηση μιας γυναίκας (Της Μητέρας !).”


Δημοσίευση σχολίου

 
Top