GuidePedia

0
«ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ»
Έδρα: Αγρίνιο
Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΣΤΕΡΕΑ
Διεύθυνση: Πορθαώνος 4, 30100, Αγρίνιο
τηλ/τηλεομ: 26410.24551
Είδος Φορέα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
Περιοχή Διδασκαλίας: ΕΛΛΑΔΑ

Ιστοσελίδα:

Πληροφορίες:  Το 1998 ιδρύθηκε και λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ο Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγρινίου ''ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ''.

Δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία παλιών έμπειρων χορευτών, που διαθέτουν κέφι, μεράκι και αγάπη για την λαϊκή μας παράδοση, άνθρωποι που για 25 και πλέον χρόνια αντιπροσώπευαν επάξια την πόλη του Αγρινίου, το Νομό μας και την χώρα μας σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, αποσπώντας τα πρώτα βραβεία. Πήρε δε το όνομά του από το χαρακτηριστικό δημοτικό τραγούδι και χορό ''ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ''.

Σήμερα ο χορευτικός όμιλος διαθέτει αξιόλογα τμήματα παραδοσιακών χορών για μικρούς και μεγάλους, αρχαρίους και προχωρημένους, όπου διδάσκονται χοροί απ' όλη την Ελλάδα (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά, Πελοπόννησος, Νησιά).

O χορευτικός Όμιλος "ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ" έχει κάνει έντονη την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως επίσης και στο εξωτερικό, όπου έλαβε μέρος σε Διεθνή Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών αποσπώντας τις πιο άριστες εντυπώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top